Nyheter

 /image.jpg/image.jpg/image.jpg

/image.jpg

 Sess

/image.jpg

 

/wannsee5

 

Wannsee6

 

/wannsesnöWannseesnö3

 

 

25/10- 2014

Hästarna har fått nya gäster utanför stallet under de senaste veckorna. Numera tycker de att det är fullständigt normalt att det knallar omkring älgar in på stallknuten :) dessa två sötnosar mumsade äpplen och såg mycket nöjda ut.

/bild-17.jpg

Meeting för Sessan & Fia

/bild-25.jpg

Sessan vann Msv A:1 på 68 % :)

/bild-18.jpg

Vi fick fina blommor men tyvärr är Sessan livrädd för dem - så inget ärevarv med blommor :/ 

Hon tror att det är ett prasslande monster...

/bild-24.jpg

...men utan blommar kan man ha öronen framåt :)

/bild-19.jpg

/bild-20.jpg

Hon var även duktig i St georg där vi kom tvåa på 68 % :)

/bild-23.jpg

Fia var med och tränade- hon börjar bli tävlingsvan nu...

/bild-31.jpg

Borta bra men hemma bäst...

/bild-21.jpg

/bild-22.jpg

/bild-26.jpg

Stjärnpyjamasen är på - sydd av bästa mamma Eva

/bild-32.jpg

Fia ser ut som en smal treåring, vi jobbar på att sätta muskler.

 

Nymålat i stallet, ny häst och nya stövlar samt bandage!

 /bild-27.jpg

/bild-28.jpg

Lilla Celma har anlänt från Skåne:)

 

/bild-15.jpg

Äntligen ett par nya stövlar, mina gamla hölls ihop genom silvertejp samt diverse andra quick fix lösningar :)

Dessa är Cavallos Polostövel i mörkbrunt. Riktigt snygga, sköna och prisvärda!

/bild-16.jpg

/bild-30.jpg

Vi är även nystylade med bruna bling-blingbandage :)

/bild-29.jpg

Härlig sommartur och vilodag för Sessan :)

/bild-34.jpg

/bild-35.jpg

 

 

 

 

 

Ett meeting i bilder - juli 2014 (klicka på bilden för att komma till bildspelet)

 

23/4-2014

Spana in nedan fina anläggning, helt ok!

 https://www.youtube.com/watch?v=YqNyJGBjk-w

 

20/4-2014

 /image.jpg

Fius påväg på ett träningspass

/image.jpg

Fius trött efter träning

/image.jpg

Sessan softar med mor :) båda två är lika lyckliga

 

1-2/2-2014

Träningshelg för Anna Blomgren på Tuna gård. Jag red Fia båda dagarna. Det var stort fokus på basicträning men med inslag av övningar så som öppnor och slutor på långsidor och diagonaler i trav och galopp. Vi tränade även byten i galopp men så fort hon inte gick perfekt mellan hand och skänkel gick vi tillbaka till grunderna. Fick fantastiskt bra hjälp med galoppen som har varit svår en tid. Så nu har vi mycket att träna på tills Anna kommer tillbaka till Sverige:)

 

24/12-2013

God-Jul!

Stallet är julpyntat såklart

 

Nytt rundsytt träns ifrån BR med bling bling pannband :)

 

Katten Morran vill inte vara med på bild....

 

Farah Diba på 4årschampoinatet - bild från tidningen ridsport

 

 

Förra året var det en vitare jul...

...men vi hästmänniskor föredrar oftast plusgrader :)

 

30/11-2013

En helg i november kom Anna Blomgren och höll träningar i Vällingby ridhus. Superinspirerande i höstmörkret!! Jag red femåriga Fia som inte varit hemifrån på flera månader och det märktes. Framridningen första dagen blev ganska vild.

Det var mycket basic träning. Gasen och bromsen måste fungera! - och när jag kände mig nöjd ville Anna att det skulle vara ännu mer perfekt. Fick bitvis väldigt fina stunder på lillhästen och fantastisk träningsmotivation framåt. 

Farah Diba tränar för Anna Blomgren: 

http://youtu.be/svDfGHyv1Cg

 

17/11-2013

Lera, lera och ännu mera lera! Som tur är har stallet investerat i en Wascator och maskinen har gått varm sen dag ett... Idag har båda hästarna fått gå i skogen i härligt soligt väder på nylagda, fantastiskt, fina ridvägar. Så lyxigt med alla de fina ridvägar vi har och hästarna älskar dem!! Jag satt väldigt löst några gånger... En gång var jag tillochmed så nära att jag hann tänka ut vilken tårta jag skulle baka... ;) Farah Diba som har vilat någon vecka har så mycket energi i kroppen att det riktigt kryper under skinnet.

Bild på en del av den nyanlagda ridslingan

Sessan spanar....

Leeeeera.......

Longering på dressyrbanan som äntligen fått belysning!

20/10-2013

Sadlar till salu:

Edingburgh dressyrsadel 2000 svart 16.5 normalbom 5000 kr

Stubben flatback 2003 svart 16.5 normalbom 2000 kr

Paketpris: 6000 kr 

25/7-2013

SOMMAR!!! Skrittur på Sessan en sensommarkväll och ny tävlingskavaj :)

 

 

15/7-2013

Fotografering inför en härlig skogstur, dock med en stor dusch utav flugspray! Farah Diba ser inte längre så liten ut bredvid Sessan ;)

Fia tycker hon är ursnygg med sin nya vita kajalpenna :)

 

5/6-2013

Meeting med båda hästarna :) Wannsee startade STgeorg och Intermedier I och Fia skulle gått femårsprogram. Men det blir inte alltid som man planerat. Då vi kom fram red jag båda hästarna en kortis. Sessan kändes fin (även fast hon bara varit igång  i en vecka då hon haft allergi hela våren :( ) men Fia kändes för spänd för att tävlas. Jag bestämde mig för att stryka henne, om inte annat fick hon iaf lära sig att vara borta hemifrån. Jag var lite nervös för hur det skulle gå att lämna den ena kvar i boxen, om de skulle vara helt galna och skrika på varandra. Men de var jätteduktiga, så himla skönt att inte ha en valack :). Sessan startade STgeorg men var superspänd och tappade lite ryggverksamhet. Jag var ändå nöjd över starten då vi satte det mesta som har haft svårt för tidigare och att detta var första starten på nästan ett år. Dag två var det dags för ettan och känslan var att jag måste rida ihop henne ännu ett snäpp jämfört med dagen innan för att ta mig igenom hela programmet. Hon kändes mycket mer avspänd och svarade bra på mina hjälper. Travprogrammet var ok men där kan vi bättre. Galoppen var bra med en riktigt fin sax dock hade vi ett bakbensfel i treorna och i tvåorna klantade jag till det genom att rida fem byten i vartannat istället för sju... Klantigt då Sessan verkligen lyssnade på mig. Vi red ihop 64.5% vilket vi är riktigt nöjda med.

 

 

Avfärd

Fiina Sessan!

 

Alla sätt är bra..... ;) Sofia marinerar kvällens grillkött i stallet 

 

Lite bilder ifrån tävling....

 

12/5-2013

Fia vann sitt första Falsterbo och Flyinge kval på 74.2%!!!!! Tyvärr får jag inte tillgodose kvalet då jag inte skickat in några papper... :( Programmet var ganska bra, vi har problem med flera spöken på banan och då speciellt solkatter. Travprogrammet flöt på fint, galoppen var ok men vi behöver träna på enkla byten och även halter. Genomgående behöver jag få henne mer avslappnad på banan - mer tävlingsrutin och uppbyggnad av styrka och smidighet. De senaste går inte över en natt och kommer att ta några månader till, så Flyinge känns som ett rimligt mål.

Följ länk för att se fler bilder:http://online.equipe.com/sv/class_sections/75249/results

Bild: Duktiga Jennie och Fia som red ihop 74.2 % idag :)

9/5-2013

Länkar till träningstävling Jennie & Farah Diba och Sofia & Wille

http://youtu.be/0fgFSrIg2rU

http://youtu.be/gHyQfps_vH0

 

21/4-2013

Träningstävling för Farah Diba. Det är verkligen bra med träningstävlingar, vilket är precis som en vanlig tävling med uppstyrd bana och domare. Denna gång var vi i Järfälla och eftersom Fia inte varit från gården i mer än två tre gånger i sitt liv så är detta mycket spännande i hennes ögon. Eftersom hon är väldigt känslig visste jag inte riktigt hur hon skulle reagera men hon skötte sig bra över förväntan. På framridningen var det flera ponnisar som hon tittade rejält på men ju mer jag red desto mer koncentrerade hon sig på mig. Jag hade valt Lätt B:1 som går på kort bana, vilket jag inte gillar och borde ha kollat upp innan. Vår entre in på banan var inte så stilig, Fia var rädd för dressyrstaketet och gjorde världens luftsprång. Första varvet skyggade hon lite för staketen och domaren men jag lät henne gå flera varv även fast domaren blåst så att hon hann slappna av lite. Inridningen bra halten blev lite sned. Travprogrammet flöt på fint dock med lite på och av trav (hon håller på att lära sig att trava, så då hittar hon inte riktigt takten hela tiden). Skritten ok jag krävde inget av henne utan försökte bara få henne att fokusera på mig. Galoppen som är hennes absolut bästa gångart och bärighet gick sämre. Vi fick problem i fattningarna med att hon fattade fel galopp och eftersom det är kort bana fick vi lägga en extra volt, så vi fick aldrig riktigt flyt i galoppen. Men det är så bra med träningstävling, det gjorde ju inget att jag la lite extra volter. Summeringen är att det gick mycket bra men att vi behöver mer tävlingsrutin. Kan varmt rekommendera denna 'tävlingsform'. Titta på sidan payandride.se för att hitta vilka programridningar som finns nära dig.

Fia och jag är nöjda efter programridningen :)

 

15/3-2013

Ny häst i stallet som kallas för Wille och är 8 år efter Quite-Easy. Han går både dressyr och hoppning och rids av Sofia Eriksson. Så nu är vi ett riktigt stort team på Stall Sofiero :)

2/3-2013

Träningstider! Sessan tränar för fullt på med sina byten i varje, för tillfället blir hon väldigt upprörd då vi närmar oss en diagonal eller kvartslinje. Så med henne får man träna korta sekvenser med byten i varje och sen göra något annat för ett tag. Jag måste lägga upp ett klipp på hennes piaff för den gör hon riktigt fint :) I övrigt i vår träning blir det en del uteridning för att hon ska hålla motivationen uppe. Vi har hittat en bra balans mellan träning och vila, en vanlig vecka kan se ut som följande måndag-vila tisdag-jogging skogen eller inne beroende på väder onsdag-jobb torsdag-jobb fredag-skrittdag lördag-jobb sön-jobb. 

Fara Diba har varit på återkoll för sin njur- och mjältoperation och enligt veterinären P. Brink (som gick in i magen via  titthåll igen) ser allt ut att ha läkt riktigt bra. Han tog även bort två vargtänder som satt olägligt. Så nu har hon vilat två veckor och på måndag ska stygnen bort och sen kan vi börja träna igen. Jag hoppas verkligen hon är lika fin som där vi slutade för två veckor sedan. Ser fram emot att äntligen kunna träna ordentligt, peppar peppar kommer hon att hålla sig frisk.

 

Fia & mamma är ute på promenad i solen, tror båda njuter lika mycket av solen

Sessan och jag påväg till ett träningspass och solen skiner :)

 

10/1-2013

Nytt år och nya utmaningar. Igår tränade jag sista gången för min tränare Karin Persson :(. Riktigt riktigt tråkigt att hon ska flytta till USA jag förlorar en riktigt bra tränare men jag unnar henne allt gott inför starten av nya dressyrträningsanläggningen utanför NY. Sessan gick fantastiskt fint och var verkligen med på hjälperna. Karin och jag konstaterade att hon blivit mkt starkare och rakare i kroppen över vintern. Så en två månaders träning till så kanske vi är klara för Inter 1B (svår B:1). Lilla Farah Diba är igång igen och har så mycket energi att hon inte riktigt vet vart hon ska göra av den så det blir mycket galoppträning. Dressyrmässigt känns det som hon inte glömt någonting sen i oktober :) Jag är supermotiverad att börja träna henne igen!

Sessan är klar för natten

16/12-2012

Snö och ännu mera snö! När ska det sluta snöa?! Idag har det varit storm och Sessan har tränat i ridhuset. Bytena i varje går framåt nu gör vi hela fyra stycken :) och det känns som hon har blivit mycket starkare i travarbetet iom all träning  med piaffen och passagen. Fia fick en långpromenad i snöstormen som inte var jätteuppskattad. Om en vecka får hon böra träna igen. Det ser vi fram emot. 

2/12-2012

Redan december! Wannsee har gjort tre starter denna höst med varierande resultat. I Enköping en ST georg, som var första starten sen tidigt i våras, blev det en spänd runda och vi fick inte alls till flytet men så brukar det vara då hon inte varit hemifrån på länge. Några helger senare startade vi Högbo, Sandviken. Mycket bra och fina tävlingar, gillar då det är permanent stallar, och två bra ridhus (dock ett litet minus för underlaget på framridningen). På lördagen stratade vi St georg och gjorde en fin runda, Sessan var riktigt ridbar, vi hade två missar en i galoppökningen där bytet blev lite tidigt och  att hon bytte före bak. Likaså gjorde hon i saxen - då man rider sluta in till medellinjen  och sen byter och så ut till spåret igen. Vi fick ändå fina procent 64.3. På söndagen var det Inter 1 start och hon kändes väldigt fin på framridningen kanske något överladdad. Travprogrammet flöt på mycket fint och vi förbättrade oss i skritten jämfört med dagen innnan sen började eländet. Galoppfattning och vända rätt upp på medellinjen och saxen, i första slutan kände jag hur jag inte längre fick någon kontakt med munnen. Sessan hade lyckats få tungan över bettet och efetrsom hon aldrig får tungan över bettet blev hon nog lika förvånad som jag, tror jag tog lite för hårt i höger tygeln för att få till första slutan... Sen gick ingenting längre, så här i efterhand borde jag utgått, synd då vi hade en riktigt fin start.

Farah Diba har fått problem med kolik igen och vi bestämde oss för att göra en titthåls operation som täpper till mellanrummet mellan mjälten och njuren, vilket tros ligga bakom den smärta hon får vid kolikattackerna. Nu får vi hålla tummarna för att hon blir helt återställd och att hon slipper fler kolikattacker! Det var kort konvalecens endast fyra veckor och sen får hon succesivt börja trappa upp träningen igen. Hon mår otroligt bra efter operationen som gjordes i Malmö, Jägersro på fm och på em kunde hon köras hem till Stockholm pigg som attan.  

Fina sydda tyska knoppar som gör att halsen får en rundare form och fina Farah Diba 

30/9-2012

Inget Flyinge för Fia. Att rida unghäst är en riktig berg- och dalbana. Endera dagen går de jättebra och andra dar mindre bra. Jag har bestämt  mig för att inte åka med Fia till Flyinge eftersom hon är inne i en period där det går riktigt super vissa dagar och andra dagar har vi riktiga downperioder... Hon behöver mer tid på sig så nu blir det träning på förvänd galopp och skänkelvikningar (skänkelvikningarna gör hon redan med beröm godkänt). Sessan tränar för fullt och vi har några St Georg och Inter I starter framöver = roligt!

 

9/9-2012

Fyraårskval i Enköping. Denna start gick inte som planerat. Fia tyckte allt var mycket farligt. Farliga skuggor som förföljde henne på marken och människor som rörde sig på läktaren och dessutom en massa andra hästar som skrek och levde om. Hon blev superspänd och ville inte alls göra som sin ryttare sa. Efter ett kort övervägande valde jag att stryka henne. Vi får ut och träna på att rida på andra platser, där det är mycket människor och hästar, om vi överhuvudtaget ska rida championatet i oktober.  

1/9

Farah Diba är kvalad till Flyinge, fyraårschampionat i dressyr :) På Vreta gymnasium i Östergötland gick Fia kvalitetstävlan. Hon genomförde alla moment med beröm godkänt. I dressyrmomentet fick hon genomgående åttor i protokollet, vilket innebär direktkval till Flyinge. Dressyrmomentet gick ganska bra, hon var spänd så jag kunde inte visa henne fullt ut, hon var lite lång och lite för kvick i benen men annars fin. Inför hoppmomentet var jag riktigt nervös då inte Fia blivit löshoppad mer än tre ggr i sitt liv och då endast enmeters hinder... nu skulle höjden ligga på 120.. men det gick mycket bra. Hon rev en gång men höll sig lugn och fokuserad. Poängen blev 5-6, lite snålt tycker jag... men det gör inget hon ska ju bli dressyrhäst ;) Så Fia är numera ett diplomsto!!! En mycket bra start på Fias tävlingskarriär. Ett stort tack till Tina som supergroomade hela lördagen!

2/8

Veterinärkoll och löshoppning... Sessan har varit och gjort en koll hos veterinären vilket gick bra så nu är de full träning framöver :) Fia har för första gången blivit löshoppad och tyckte de var lite läskigt men tog sig iaf över en meter. Vi får fortsätta träna så att hon klarar 120 cm (vilket är den höjden fyraåringar hoppar i kvaliten).

4/7

Full fart i galopp. Båda hästarna är under igångsättning vilket innebär mycket galoppträning, vilket båda hästarna tycker är superkul, det händer att det blir ett och annat bocksprång :)

20/6

Youtube klipp: Träning Farah Diba (First-Wish - Ferro) våren 2012

http://www.youtube.com/watch?v=2cUFXTPatUE&feature=youtu.be

14/6

Halta hästar.... :( helgen som var skulle jag på meeting, den blev hastigt inställd då Wannsee stog på tre ben på morgonen då vi skulle bege oss till tävlingen, det visade sig att hon fått en hovböld (mycket lägligt, hon som aldrig haft en hoböld, men bättre de än någon annan skada...) och Fia har lyckats få en spark på betet och går också och haltar...

6/6

Betessläpp, Barkarby

betesslapp12.jpg

21/5

Pollen tider!! Stackars Sessan (hästen!) har jätteproblem med pollenallergi :( hon flåsar efter två minuter i trav. Tråkigt när det inte går att träna ordentligt men den värsta pollenperioden är förhoppningsvis snart över... Lilla Fia, fyraåringen, tränar för fullt och tycker träningen är väldigt rolig. Har fått nya ridstövlar från Königs vilka är superfina dock längtar jag till att de är "färdiginridna", fy för att rida in nya ridstövlar!

6/5

Tävlingar på ryttis. Äntligen har Sessan och jag kommit ut på tävlingsbanan igen! Eftersom det är sånt hårt tryck på dressyrtävlingar måste man vara ute i god tid för att få en plats i startlistan, vilket jag ofta inte är... Första start för i år blev en nationell St Georg inne på K1 som Livdragonernas ryttarförening annordnade. Vi fick till en fin runda, särskilt galopprogrammet är jag mycket nöjd med, fina piruetter och satte båda serierna. Traven var ok men den kan vi bättre medans skritten var mindre bra, skruv i skrittpiruetterna och den ökade skritten som vi brukar plocka fina poäng i satt jag och sov.... nästa gång ska jag rida skritten och inte åka häst!!!! Vi fick ihop fina 65.8% och jämna dommarsiffror = bra start på säsongen!! Extra roligt var att bästa Carro C och lilla Thea kom å hejjade!!!!

16/4

Här kommer lite bilder från i höstas då Fia (-08 First-Wish - Ferro) tränade på banan :)

 

host2011-043.jpg

host2011-038.jpg

18/2

Idag under ridpasset har Fia (fyraåringen) varit en riktig stjärna. Då hon har vilat länge pågrund av buköppningen ligger hon lite efter i utbildningsskalan men idag då gick hon verkligen som en fyraåring ska!! Skritt, trav och galopp på spåret och på volt och fattar galopp direkt för hjälpen, dock gjorde hon några graciösa hopp vid ingången till ridhuset där det låg lite snö. Hon gör även fina travlängningar. Duktiga hästen som bara växer och växer, jag tror hon är ca en 166-167 i mkh nu. Sessan trimmas vidare för att lära sig byten i varje och vissa dagar gör hon det bra medans andra dagar är det svårare, men det är väl det som är tjusningen med all ridning??!!

4/2

Nu har vinterkylan kommit och både fyrbenta och tvåbenta längtar efter våren. Fia är igångsatt och är mycket pigg, hon tycker det är fantastiskt roligt att springa i snön. 

Sessan på skogstur

 

Här kommer en bild på min systers fyraåring Piggi då hon gick treårstestet i fjol.

7/1

Dax för uppdatering. Helgerna har gått så fort!!! Sessan har gått väldigt sporadiskt och vi tränar på med bytena i varje, hon tycker att det är väldigt svårt. Vi har kommit på en ny taktik och det är att göra dem på spåret i vänster varv. Lilla Fia, treåringen som nu är FYRA, har tyvärr haft lite otur och blivit buköppnad pga av kolik men ska snart börjas ridas igen. Hon är superpigg och fattar inte varför hon inte får börja jobba! De andra hästarna mår bra och Chips (lilla ponnyn) har fått tre nya små ryttare som ska ta hand om honom :)

21/11

Tyvärr blev Enköpings nationella tävlingar inställda pga feber i stallen, så denna höst blev det tyvärr inte så många starter. Nu börjar vinterträningen istället. Målet med Sessan i vinter är att bygga upp styrkan och att befästa bytena i varje. Fia (unghästen) blir det mycket galopp ute i skogen för att få upp konditionen. Här kommer lite höstiga träningsbilder (tyvärr är de tagna lite långt ifrån).

sessan.jpg

sessan3.jpg

sessan4.jpg 

1-2/10

Tävlingar i Gnesta. Man ska inte tävla när man inte tränat tillräckligt innan.... men det är ju så roligt och så många tävlingar finns det inte att tillgå. Så efter att stallet varit isolerat i tre veckors tid pga smitta (missade både Djursholm och Solna :() har Sessan endast gått i skogen då vi inte har någon egen ridbana. I tre dagar hann vi trimma lite på dressyrbanan och sen vare Intermedier I start. Sessan kändes riktigt fin kanske lite väl laddad!! När hon har tagit det lungt får man rida igång henne och få henne kvick i sina stora gångarter och det hade jag lyckats väl med dock hade jag inte riktigt fått tillbaka henne på hjälperna, men det är roligare att rida en över ambitiös häst :) Vi fick en del missar varav ena piruetten sprängde hon som förr i tiden men vi satte tvåorna!! Dock kanske inte på helt rätt linje men men de gör vi nästa gång ;) vi fick 61.8 så jag är nöjd ändå. Dag två startade vi Msv A:1 och då var energin slut men tyckte ändå att vi gjorde ett fint program och fick lite ojämna domar resultat. Bedömningsport som det är.... Till nästa tävling ska vi träna ordentligt!

23/9

Det är nästan alltid roligt att vara hästägare......

lera.jpg

2-4/9

Tävlingar i Sundsvall. Fantastiskt fint väder, fina hästar, bra uppstallning, supermysigt boende = tävlingarna hos Sundsvallsridklubb är riktigt bra! Red en sväng i tävlingsridhuset på fredagskvällen. Sessan kändes fin och svarade bra på hjälperna. På lördagseftermiddagen var det dax för min och Sessans andra start i Intermedier I och vilken start det blev! Hon kändes kanon fin genom hela programmet dock blev hon mer och mer laddad i galoppen vilket resulterade i att vi missade tvåorna grovt och avsaktningen från galopp till trav blev inte vid rätt bokstav... Men guuu vad roligt de är att rida program på en häst som bara vill och vill. Uppridningen i slutet innan halten blev i passage:) Det kändes som vi minst kunde rida ett program till. Procenten slutade på 64! Jag var överlycklig!!! Och det bästa är att det finns så mycket som kan göras så mycket bättre :) På söndagen var det dax för ST Georg hon kändes lite trött på framridningen men ändå helt ok, programmet var fint dock kändes hon matt jämfört med gårdagen och vi hade flera missar i programmet. Det resulterade i 63.8 procent. Så överhuvudtaget är jag supernöjd! Dock måste jag sluta göra så många missar i programmet för det kostar en massa poäng! Två tävlingar återstår för året det är Djursholmstävlingarna och en St Georg på Solna FRK!! Jag har verkligen kommit igång med tävlandet!!!

sundsvall.jpg

18/8

Fia är min lilla treåring som nu har blivit ridhäst!!! Jätte jätte duktig är hon! I våras blev hon i princip bara insutten då jag bodde mestadels i Uppsala så tyvärr blev det inget treårstest. Så nu efter sommarbetet fick Fia hamna i skolbänken och hon tycker det är så roligt! Här nedan kommer lite bilder på Fia som endast är riden totalt två veckor

dscn0984.jpg

dscn0990.jpg

dscn0993.jpg

dscn0994.jpg

dscn0999.jpg

Premiärtur i skogen!

13-14/8

Tävlingar i Vallentuna. Både jag och min syster skulle starta varsin häst. Detta medför problem då vi inte kan åka med dem tillsammans, så det blev många vändor till vallentuna ridklubb denna helg. Dessutom fanns det mycket snälla människor i sekretieriatet som gick med på att ändra om i startlistorna så vi inte skulle starta så tätt inpå varandra. På lördagen var det St Georg och jag var nästan först ut i startfältet. Sessan kändes lite matt på framridningen vilket var konstigt då hon känts så fräsch i veckan. Även på banan kändes hon matt men ändå ok på hjälperna vi red ihop 63 procent och hamnade precis utanför placering. Alltid lika tråkigt men nån måste ha den platsen också. För Linda och Marshall gick det bättre, iaf om man frågar ryttaren däremot var poängen inte lika glädjande 62 procent. På söndagens Msv A1 kändes Sessan mycket bättre dock hade vi två stora missar i en serie och en trav ökning och hamnade på 63 procent. Jag hade nog gissat på 65 men men vi  fick iaf en 6 placering. Tyvärr missade vi prisutdelningen :( då vi var tvugna och åka och byta häst eftersom Linda skulle starta Intermedier I på em. Linda fick till en superrunda och kom femma på 65 procent! En rolig helg men det blir nog inga fler tävlingar på samma ställe för Linda och mig!

Två bilder på mig och Sessan från St. Georg på lördagen

dscn0952.jpg

dscn0963.jpg

 

29/7

Nytt kandar. Äntligen har Sessan fått ett eget kandar som inte är ett "ihop-plock". Tidigare har hennes kandar bestått av fyra olika kandar och passformen har inte varit den bästa. Det är så roligt att shoppa nya fina hästsaker!

  Nytt kandar från Passier

20/6

Avfärd mot skåneland :) nu reser jag, Sofia och Sessan (hästen) ner till min vän Malin och hennes underbara familj i Skivarp utanför Ystad. Där ska vi ha lite semester och en inplanerad tävling till helgen (vad kan man bättre ägna en semester åt än en hästtävling??!!). Bilen är fullastad för varken jag, Sofia eller Sessan har förmågan att packa lätt.

Tävlingen arrangerades av Everlövs Ryttarförening och hölls på en jättefin anläggning (se bild) klasserna som vi ställde upp i var Medelsvår A:1, St Georg och Intermedier I. Första klassen Msv A:1 gick ganska bra Sessan var mycket spänd och tittig men gjorde trotts spänningarna fina piruetter vilket ofta varit mycket svårt tidigare då  hon varit spänd = framsteg! Dock gjorde jag en riktig ryttar-tabbe i serien, jag red i var fjärde när det skulle vara var tredje. Detta ger många poängavdrag då de är tre domare men vi landade på helt ok 63.4 %. Dag två var det dax för St Georg. Sessan kändes kanon på framridningen och var mycket bättre på hjälperna än dagen innan. Travprogrammet var helt ok med fina travlängningar som belönades med 8:or. Dock var skolorna sämre = hem och träna mera! I den samlade skritten fick vi fina poäng tack till min tränare Karin Persson eftersom vi jobbat hårt med den:) Galopprogrammet var bra, dock missade vi båda serierna vilket var ett pilotfel från min sida. Vi fick ihop 63.8%. Debuten dag tre i Intemedier I tog bensinen slut hos både häst och ryttare. Redan på framridningen kändes de inte helt ok. Väl inne i programmet blev de allt för många missar men det är bara att komma igen. Hem och träna mera!

Ett jättetack till Malin och hennes familj för en underbar och oförglömlig vecka i vackra Skåne!!

 

Här kommer lite bilder från resan:

På väg....

 dscn0889.jpg

I detta fina stall bodde Sessan

dscn0892.jpg

Sessan har fått syn på ett föl :)

dscn0907.jpg 

De ska börjas i tid!!!!!

dscn0908.jpg

dscn0915.jpg

Framridning

 

dscn0926.jpg

Malins busiga föl Cha-Cha har fått tag i min tofs AJ! 

dscn0931.jpg

Sista kvällen vi var i Skåne föddes lilla Belldino (efter Bellagio) här 12 h, en riktig buse!!

16/6

Betessläpp. Fia och Piggi ska få några veckors välbehövlig sommarvila. De tyckte om deras ny stora hage och visade upp fina gångarter vilket lovar gott innför framtiden :)

15/6

Lagning av staketet i sommarhagen inför betessläppet.

 

8/6 - 2011

Sessan och jag på skogstur ;)

3/6 - 2011

Ny häst i stallet. Det är ett treårigt sto efter First Wish - Nactus och kallas Piggy

Farah Diba (eFirstWish) till vänster och Chieri S (eFirstWish) till höger båda är 3 år

25/4 - 2011

Tävlingar i Mariefred, St. Georg. Den här gången "safade" jag både på framridningen och inne på banan. Jag tror jag gav Sessan en bra runda och att hon inte var livrädd och taggad till tusen. Så nästa start går det nog att plocka fram lite mer energi och uttryck i rörelserna :) vi slutade på 63.5%

dscn0846.jpg

dscn0852.jpg

dscn0849.jpg

21/4 - 2011

Första tävlingen för året gick av stapeln på Segerstas fina anläggning i Håbo, en St. Georg. Sessan brukar vara mycket spänd första starten för året därav mycket svår manövrerad, så blev de även detta år. Travprogrammet var riktigt fint med många 8:or i protokollet även skritten var bra men sen kom galoppen och hon blir så laddad så de knappt går att nudda henne med skänkeln. Saxen i galoppen gick bra sen var resten bara hopp och studds. Jag tror vi gjorde tvåor där det skulle vara treor osv men det är roligt att rida en häst med så mycket energi :) Vi slutade på 59 %

11/4 - 2011

Programridning för Roger Ohlsson. programmet var St Georg och Wannsee/Sessan var duktig och vi fick ihop 66.5 %. Tack Tina för supergrooming och som duktig skrivare ;)

9/4 - 2011

Fia är nu inriden och allt har gått överförväntan (Fia är ett mycket känsligt sto) och jag måste rikta ett STORT tack till min eminenta jockey Josefin "Jossan" Eriksson!! Du kommer bli en utmärkt unghästutbildare;)

17/3 - 2011

Wannsee flyttar hem till Stockholm igen och Farah Diba, Fia som hon kallas av oss närmast, flyttar till uppsala för att ridas in.

11/2 - 2011

Wannsee flyttar till Nåntuna stallet i Uppsala. Ett fint stall med sex boxar, anläggningen rymmer 24 hästar och ridhus.

 

 /image.jpg

Välkommen!

Läs om senaste händelser under nyheter

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)